God Jul!!

Här åker vi till alperna i hopp om att få uppleva en vit jul med snö men hur slutar de?? Jo välkommen till Serre Chevalier 300 soldagar per år men det är klart att det ska REGNA på julafton!! Men vi ska väl inte vara allt för besvikna för det ligger iaf 50 cm snö på marken och i berget snöar det ju!
Inlägget blev inte långt idag men vi önskar er alla en RIKTIGT, RIKTIGT
Över och Ut
//SirE och C

Turin, Serie A och IKEA

Jag hade ju lovat att jag skulle tala om för er hur Turin och Serie A var och nu får ni veta!!!
Juggi Fille och jag gav oss iväg väldigt försenade till Turin för att kolla in staden, Juventus och handla julmat på IKEA. Det dröjde inte långtid innan vägskyltarna längs vägen över bergspasset började visa snökedjor men vad gjorde det för oss vi hade ju "den tyska soldaten", Filles halv risiga passat. Så vi var aldrig oroliga för att vi inte skulle klara av den kraftigt stigande vägen, detta var ju innan snön kommit. Allt gick som på räls tills vi kommer in i Turin och ingen är van vid Italiensk trafik. Det var en upplevelse kan jag säga, dom skapar sina egna regler och kör lite som dom själva tycker. Inte nog med att trafiken ibland var kaos, vi hade räknat med ett Turin med några sköna plusgrader och hade därefter kläder för de. Vi möts av raka motsatsen den var -7 och snorkallt men vad skulle vi göra, det var bara att gilla läget och frysa.
Två och en halv timme till avspark och vi parkera soldaten ganska nära arenan (Olympia stadion) för att söka upp något ställa att köpa biljetter på. 40€ fattigare och förhoppningsvis en stor upplevelse rikare började vi söka efter ett ställa att krubba en riktig italiensk pizza på. Visst hittade vi det och det skulle inte förvåna mig om det var där stora delar av Juves-fans värmde före match. Vi fick ett bord snabbt och kunde beställa in, för mig fick det bli 4 formaggi. När vi satt där och åt märktes det att det var Italiensk fotboll vi skulle se för helt plötsligt dyker det upp en snubbe och ställer sig ett bord ifrån oss och bara plockar med sig kniven från bordet och går ut. När vi fått i oss den underbara pizzan och fått tillbaka lite värme i kroppen var det så dags att gå in på arenan. Det visade sig att vi fått kanon platser långt ner på långsidan!! Matchen var mellan Juventus och Catania och visst var det en upplevelse att sitta och titta på en Serie A match. Mycket sång, flaggor och självklart brändes någon bengal av och några knallskott. Matchen torskar otroligt nog Juve med 2-1 och när vi kommer ut från arenan och går mot bilen passerar vi den port där spelarna kommer köra ut med sina bilar. Där står i princip hela klacken och väntar på att få säga några väl valda ord till lagen som inte presterat. Lite häftigt att se den passionen som finns i Italien.
Nu hade vi bara ett uppdrag kvar och det var julmaten på IKEA och när vi trodde vi hade kört fel och skulle vända dök det upp och sill, glögg, lax och pepparkakor kunde inhandlas. Så nu får även vi lite svensk touch på vårt julbord. Passade så klart på att äta lite köttbullar med lingonsylt, Kamprad FTW säger jag bara.
Detta var en mycket trevlig dag med härliga skåningar, en tysk soldat, en fin stad och härlig fotboll!!
Soldaten
Ett kallt Turin
4Maggio
Fille och Juggi sitter och fryser trotts nya halsdukar!
SirE på Olympia stadion!!
Juventus innan avspark
Avspark
Juve-klacken
Tack för idag
//SirE

Dagen före!

Idag har vi haft riktigt kul!
Vaknade skittrött men medveten om att det snöat konstant hela natten, kollar ut genom fönstret och konstaterar sol och sjuka mängder snö!
Första liften upp med humöret på topp, när vi väl kommer upp så visar det sig att inget är öppet på mellan & högzon! Vi tog oss ner och hem igen för att undersöka saken lite närmre, tidig lunch, många lavinsprängningar och en timme senare var vi ute igen!
Sammanfattning:
Midjedjup pow, galen skogsåkning, tunga crasher, tokiga fransmän, otroligt okunniga britter och underbara faceshots som jag längtat länge efter!

God morgon!
SirE!
/C
Välmående!
God Jul gott folk!
/C

SNÖ!!!!

Förlåt alla läsare men det kommer inte att bli någon text idag om hur fotbollen och Turin var igår för här har det hänt andra saker idag men den kommer, jag lovar.
Vad har hänt här nere idag då? Slog upp ögonen och titta ut genom fönstret och vad ser man, jo äntligen ser det ut som snön kommer!!=) Vi tar oss skata upp och inser att någon skidåkning är bara att glömma bort idag då sikten kommer vara noll och snöar det lodrätt i dalen så är det 10ggr värre på toppen. En FRISK Fille hade fått tillbaka energin och åkte tillsammans med Juggi till McDonalds för att handla en dröm frukost, Big Mac meny!! När skidåkningen uteblev började gangsterligan att fundera på om det inte var bättre att åka idag när vädret var som det var. Lät som en bra idé men dom hade självklart fått stanna längre om det inte vore för att dom ville hem till jul. när dom väl lättade hade snöandet gjort uppehåll och dom kunde lämna Serre för denna gången utan några större problem. Efter någon timme satte snöandet igång igen och nu med en större kraft, snacka om att vi jublade här i byn. När det snöat i några timmar kommer ett SMS från gangsterligan "vi sitter typ fast på motorvägen på väg till Schwitz". Skönt att dom åkte idag tänkte vi och firade med att hooka upp med Berga-gänget och gå och ta en bira. Väl på plats får vi höra att det kommit runt 20cm på några timmar och fortsätter det såhär kan vi vänta oss 1 METER puder på berget!!! Hur underbart låter inte det!! Det Snöar fortfarande så vi hoppas på METERN. Nu vet ni alla vad vi kommer göra imorrn. ÅKA PUDER TILL FÖRBANNELSE!!
Håller iaf ett löfte och laddar upp lite bilder på snöandet så ni kan drömma er bort inatt!!
Tack för i kväll
//SirE

Turino, inblåst lössnö & Sol!

Har förstått att det är min tur och min dag att blogga då SirE har skrivit och sagt det ganska tydligt:).. 
Idag har jag Patrik och Björn börjat skiddagen med med en kort hajk och underbara rännor med Lössnö som vi inte trodde fanns än! igår blåste det uppåt vilket har gjort att snö bildats i grytorna/rännorna vi dragit oss till!.. dagen har varit skitrolig och björn slutar aldrig förvåna en! .. ge grabben 5 min några snabba tips och han fixar skiten! När vi ska droppa in i vårt första åk ser vi längre bort och långt ner Wille och Gurra 2 av rejl.se killarna, dom hakar på nästa åk och ställer frågan vi just ställt oss, vem har lagt snö här och ingen annan stans? Wille gjorde tyvärr illa axeln igår och var tvungen att dra hem tidigt men Gurra Hängde på ett bra tag till!
Idag var det nonstop skidåkning i underbart väder tills benen inte orkade mer!
SirE, Philster och Juggi har lyckats göra turin idag. Vad jag har förstått så har det varit en trevlig upplevelse, Alpvägar, serie A fotboll, ikeabesök och "äkta" italiensk pizza! SirE är då bra, han styr och ställer sköter viktiga saker, lagar grym mat, åker till Ikea & köper julmat och annat skoj!

Ibland mår man riktigt bra!
Gurra finner skönt häng!
Snö
Patrik & Björn
över & ut!
/C

Snorkallt i Serre!!!

Shit pommes två inlägg i rad från mig det var ett tag sedan. Men nu är jag back in the game!!

Idag har hela systemet öppnat och på vissa ställen har vi haft riktigt fin åkning med nästan knädjup snö. Efter en härligt grötfrukost gav vi oss ut i backen och efter tre liftar och ett åk var det dags för att värma sig med en kaffe. Det var så fruktansvärt kallt och blåsigt att det inte gick att vara ute på en 40 min tyckte iaf Fille!! Men vi fick ut han och kunde till slut börja åka bort mot delarna av systemet vi inte åkt i tidigare. Det dröjde dock inte lång tid innan Mr. Kyla tyckte det var dags för att värma sig igen med en lunch. Denna gång gick det verkligen inte att övertala honopm opm att fortsätta utan det hela slutade med att C tog med honom tillbaka till lyan då han heller inte kunde åka längre efter att ha sumpat liftkortet. Så tre blev vi som åkte vidare mot Briancon skidvägen, men vi kanske skulle valt en annan dag för det då kylan såg till så att Björn fick en köldskada på näsan. Det fixck oss alla att ge upp skidåkningen för dagen och ta oss tillbaka genom den härliga skogen med mycket fin inblåst lössnö!!! För att sammanfatta dagen så var det en bra, snorkall dag med en försmak på vilken potetial denna by har när väl den stora mångden snö kommer.

Nu är det snart dags för en förhoppningsvis god kycklingmiddag tillsammans med stackars skadade Annika och den mycket trevlige Patrik. BTW så blev C pasta igår väldigt god, kanske inte Ramsey klass men han får absolut fortsatt förtroende i köket!!

Imorrn får det bli C som får uppdatera här då jag ska till Turin tillsammans med Mr. kyla och Lejonborg och julhandla och se Juventus VS Catania. Men jag kommer självklart berätta hur det var och då lovar jag att lägga upp lite bilder också. Men tills dess får ni ha det kanon och njuta av det C har att berätta!!!

Över och Ut
/SirE

Snö!!

Idag har äntligen solen lyst med sin frånvaro och snömolnen rullat in över vår fina lilla dal. Det ar inte kommit mer än några centimeter men det färgar de tråkiga gråa husen till vackra vita villor. Tre av oss tog idag en dag fri från skidåkning och spanade in Briancons gamla stadsdel och bättrade på vår kulturella kunskap med att besöka en mycket högt belägen kyrka med en kanon fin kyrkogård utanför.
Igår var det ytterligare än öppning av en bar som självklart skulle besökas. För en gångs skull blev det inte förkaka i vår lya utan i den stora lägenheten i Chantermele. Dock har dom inte riktigt förstått hur vi gör det här nere. Är det förkaka så gäller fri bärs. Men vi hoppas på bättring tills nästa gång. Det blev iaf en väldigt trevlig kväll till slut!
Imorrn öppnar hela systemet, som vi har längtat, så det blir en tidigt kväll ikväll för att vara ute TIDIGT i backen imorrn och se vad Serre verkligen har att erbjuda, om orten lever upp till förväntningarna. 
Tro de eller ej men nu står C för första gången vid spisen och lagar en härlig skånsk pastasås, ska bli spännande och se om kunskapen i köket är lika stor som på skidor för då har vi en Ramsey i lägenheten också=).
Tack för idag, vi hörs imorrn efter en dag med Mycket åkning!!!
//SirE

Besök

Igår anlände mina kära skånebröder, Björn, Juggi och Philster. Efter en betydligt längre resa än beräknat trillade partybarnen in i vår lägenhet, feta leenden och frusna fingrar! 
Jag och SirE såg snabbt att de hade lyckats få med sig vår svenska skafferipåfyllning, bestående av havregryn, o´boy, makaroner, knäckebröd, skånerost (zoega), tvättmedel och sköljmedel med doft av sommar =).
Idag var den stora dagen då grabbarna bus fick hoppa i pjucken och känna på alpkyla deluxe! det var kallt men soligt, jag har fått uppfattningen av att de haft en trevlig dag! Det tog på krafterna, somnade nästan med pjäxorna på! Philster påstår att han fått magsjuka från vattnet han drack ur kranen. Han springer fram&tillbaka på toa som om det vore gratis sprit där inne! 
Höll nästan på att glömma. Jag åker till backen lite senare än grabbarna då de och erik trängt ihop sig i Philsters nazzikärra och jag liftat med våra kära grannar (www.rejl.se). Det går några timmar och jag hittar dem äntligen, blir bemött av stora leenden och förmodligen de största ölglasen jag sett någonsin. Björn säger: här har vi suttit i snart en timme med 2 åk i benen, jag gillar öl!
De tog dock igen åkningen då de åkte 2 timmar mer än mig idag!
Kommer bli en magisk vecka med pöjkera fra malmoe! 

simma lugnt!

/C


Hej

Hej kära bloggläsare!!!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för extremt dåliga uppdateringar men vår repa har varit stängd vilket inneburit att vi inte kunnat köpa internet tillgång. Känns sådär att sitta på McDonalds med ena handen på tangentbordet och den andra hållandes en Le BigMac =). Men bättre sent än aldrig som de så fint heter...
Har äntligen kommit på hur jag ska kunna bli ensam ett tag. Det gäller att sjunga och dansa så mycket och så fult som möjligt så min goa sängkamrat ledsnar och springer upp till våra partypolare=).
Jaha och berätta allt som hänt här nere är egentligen ingen idé för ni kommer bara förstå hälften.. Men vi har iaf hunnit med två dagar i backen. Åkningen är ganska bra men det fattas en del snö än men den kommer väl, hoppas vi. Just nu är det bara 4 liftar öppna men har man väntat sedan i maj så är det inte så svårt att ha sjukt kul åt de lilla som erbjuds. Vi här i Villnueve har också hunnit med att visa att det är i denna lilla by partyt kommer vara med en REJÄL förkaka i vår lya=). Möcke kul!!
Nu klarar jag inte av att skriva mer, fingrarna är som små pinnglassar efter att värmen i lägenheten lyser med sin frånvaro. Men lovar att det kommer bli betydligt bättre uppdateringar framöver. Tills dess önskar jag er alla en riktigt trevlig kväll så hörs vi snart igen!!!
Över och ut
//SirE

Gääästbloggggare

Inga prooooblem, det har blivigt lite av ordspråk för våra två ligor här nere i Serre! Det tillsammans med "Ingen minns en fegis" och "Go big or go home" kommer nog göra att denna säsongen spårar ännu hårdare än vad de var tänkt innan..

Sen va det äntligen Lördag och liftöppning, Vi va väll allmänt sega efter fredagsen galej men vi tog oss till backen till 12 i alla fall...

Lördagskvällen körde vi en spårad första fest i Tottes och Eriks lya, typ alla va där, tror jag, minns typ inte kvällen är rätt så luddig nu när man tänker efter.. Vi hade skrattmaraton till Freddys skämt och allmänt galen stämning, det va nog tur för Totte och Erik att deras hyresvärd inte va i huset den kvällen...
Anyhow, efter den sjukt spårade förfesten rullade vi vidare mot Le frog, Freddy hittade en sladd på ett bord och drog stört dåliga elektrikerskämt som alla garvade ännu hårdere av.. Behöver jag säga att stämningen va episk! Efter detta försvann vi vidare mot La grotte, tror vi tappade några å vägen, minns inte riktigt men sjukt kul hade vi, efter ett tag va det hade dom flesta försvunnit men vi i Villenuve liga partade vidare hem mot tottes och Eriks lya igen, en sweet efterfest och alla låg allmänt sega och däckade..

Blev ännu mer åka i söndags samt lite smååkning idag, men vi har inte fått allt för mycket snö ännu så det finns inte allt för mycket att åka på.. Vi skulle behöva minns en meter dump men det kommer väll..

Nu ska jag smälla i mig en flottig fransk BigMac och snylta lite mer på McD's gratisnät

Tjenna
//W - Rejl.se

Framme!

Resan hit måste jag säga, var ett äventyr. Vi landade i milano och trodde de skulle förstå lite engelska men shit va fel vi hade! ingen kan engelska!
Tåget från svågertorp till kastrup gick 05.51 och vi anlände i briancon SC strax efter 21, själva flighten tog oss 2 timmar sen kan ni själv räkna ut hur mycket till äventyr resan från milano till Serre Chevalier har varit. Transfern bestod av 3 tåg och en bussresa på en. På väg har vi stött allt möjligt folk de flesta mycket vänliga och hjälpsamma trots att vi inte förstod dom och dom förstod definitivt inte oss!
Byarna är sjukt mysiga och det känns riktigt lovande! För lite snö just nu bara,  och vi har nog inte riktigt förstått vart i hamnat än!
Sjukt trevlig gemenskap har börjat bildas här, har redan hunnit träffa och lärt känna 15 sköna svenskar. SirE och jag sitter just nu med 4 grabbar från stockholm på McDonalds i Briancon och smakar på gratis internet och flottiga burgare.
På www.rejl.se finner ni våra ni vänner från stockholm, check it out!
snabb sammanfattning:
sjukt nöjda efter en spännande resa!
sunrise!
epic!
fler bilder kommer snart!
på återseende!
/C

imorgon far vi!

Tack och hej sverige!
om 8 timmar lämnar vi detta kära land!
taggad som få på att åka!
ha d bra tills vi hörs igen! (soon)

SirE, pepparkakor & julmust!

Sitter nu har i soffan och glor på vad SirE kallar "ett program för män", extreme loggers. jag vet inte riktigt om jag vill hålla med! tycker mest att det dom sysslar med är jävligt sjukt! känns som att jag nog är den som ist skulle kolla på små apor som käkar löss från varandra, sån är jag!
men jag är glad ändå, jag käkar pepparkakor och dricker tomtemust, what else is there?
hämtade SirE på malmö centralstation tidigare idag och sen dess har det varit fullt ös! han är en sjukt effektiv man den där SirE!
jag anar att morgondagen kommer bli rätt hetsig, massor på schemat + att det är dagen innan morgonen vi lämnar Schweden!

Nu är de nära!!!

Om 24 timmar sitter jag på tåget någonstans mellan Sthlm och Malmö. Då börjar den stora resan =). Nu är iaf typ allt packat, det är bara all elektronik som ska ner i ryggan men de tar jag imorrn. Måste även städa ur mitt lilla rum men det får också bli morgondagens projekt. Så jag känner mig väldigt redo för att äntligen resa iväg till den riktiga vintern!!!

Måste bara få kasta lite skit igen på Mammut!
Vill ni veta bakgrunden så skrolla lite. I onsdags så fick jag till slut veta att mina produkter hade kommit till Intersport i Norrtälje. Perfekt tänkte jag och eftersom jag skulle jobba sista dagen på lördag så blev det ju kanon att hämta sakerna då, en tranciver och en sond. Men tro det eller ej men dom hade lyckats att misslyckats en sista gång!! Trancivern låg där den skulle och var precis den jag skulle ha men vid sidan om den låg en jävla SPADE, jag hade ju beställt en sond! Man blir ju less när det först tar två hela månader att få dom att skicka sakerna, sen när dom väl gör det lyckas dom skicka fel!! Jag har sagt det förrut och säger det igen, 
KÖP ALDRIG MAMMUT!!!!!!

Idag åkte förövrigt gänget från Å-berga neråt och vi önskar dom en trevlig resa och att allt går smärtfritt hela vägen ner till Serre. Ska bli kul att träffa dem och ta några kalla på torsdag eller fredag.

Närsta gång jag skriver här bli nog i Malmö. Hade bra alla här hemma nu så ses vi i Frankrike eller till våren

//SirE


Gästinlägg

Har ofrivilligt blivit ombedd att gästblogga.
Dessutom skulle jag skriva nåt kul.... lessen att göra er besvikna men jag kan inte komma på nåt kul.
Kul med bloggen däremot, så man kan följa er vinter.
Själv bloggar jag för Snö&sjö på www.snoosjo.blogg.se så ni kan följa vår isolering här i bunker långt från snö och after ski =(

Av bilden i headern bedömer jag att resan blir farlig så jag önskar Lycka till!!
Miss Jess






Ilska!!

Svinsprutan tagen idag, tvekade in i det sista om jag skulle ta den men iom att man ska till Frankrike där det säkert finns fler svin än i Sverige så var det lika bra. Passade också på att fylla på mitt lilla apotek med diverse hostmedecin och pensilin, så skulle någon bli sjuk får ni komma till doktor E =).

När jag sedan sätter mig i bilen får jag syn på lappen som får mig rasande, en jävla P-BOT. När jag sedan får se beloppet går jag upp i atomer!!! 400 kr för att jag råkade missa att vrida den där förbannade papperslappen i vindrutan!!! Man hade ju lust att köra rakt in i den äckliga P-lisans lilla skoda och köra mos av den. Men de fick vara nog med EN-GÅNG-TILL-OCH-JAG-DÖDAR-DIG-blicken.

Är nog dags för mig att äta lite pepparkakor nu så jag bli snäll igen..

Förövrigt så vann C över sina känslor att det känns "Bögit" att blogga och skrev sitt första inlägg igår och han kan väl få godkänt för de ;).

Nu blir det pepparkakor och lite senare bio!!

// SirE


Jaha!

Då var det dags för en till person att entra bloggscenen!
Det finns inte mycket att säga mer än att den där Jävla SirE har ett stort försprång på mig när det gäller socail verksamhet på internet!
Jag hoppas att familj och vänner har tålamod nog att följa denna blogg i både med och motgång!
Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag och SirE lämnar svensk(dansk) mark, vilket ska bli helt jävla underbart!
inte illa menat men det ska faktiskt bli skönt att komma iväg ett tag från ett gråttblötttrist Sverige!
GoBig har blivit lovade Guldsällskap då Gustav och Mattias trillar in genom dörren i SC den 26/12!
Fred vare med er!
/C

Nästan vinter hemma =)

Idag såg de ut såhär hemma när jag slog upp ögonen, ingen snö men väl frost och is på sjön (för första gången i år). Dock ingen is att ta fram skridskorna för... Men jag är glad ändå.
 

Nu är det mindre än en vecka kvar till x2000 rullar från Guld-staden till den ljusblå lilla byn med mig ombord =). Så idag är dagen, trotts solsken, vigd åt att börja packningen för 5 månader. Inte dröm sysslan såhär en onsdag men de måste göras och lika bra att börja i tid så risken att jag glömmer något minnimeras...

Höll på att glömma att påminna er om att det finns mer än en blogg från Serre i vinter. Så vill ni flöja vårat sällskap på resan ner kan ni kika in här: http://heddasbummarblogg.blogspot.com/

See you soon

SirE

Glada miner!!!

Nu har jag efter mycket om och men äntligen lyckats få mina nya fräsha skidkläder. Mycket snygga och mycket bra kommer allt att passa ihop. Lite imponerad av mig själv att jag lyckats så bra =)!!
Även min lavinsändare och sond har till slut skickats från Norge mot Norrtälje efter att ha försökt att få dem i TVÅ månader. Jag är glad jag var ute i god tid och att det "BARA" var jag som skulle ha dem och inte en kund som hade strypt mig vid de här laget annars. Men kommer aldrig att rekomendera att man köper någonting från MAMMUT, vilket skämt företag dom är. Jag menar hur svårt kan det vara att stoppa ner vå saker i en låda, skriva ut en faktura, tejpa på en adresslapp och sedan skicka den?? Men vad hade man förväntat sig av norrmänn? Man ska väl inte ropa hej förren man är över bäcken men nu tror jag de kommer i slutet av veckan iaf...

Sådär avreagerat mig på MAMMUT lite och komm ihåg köp inga sker från dom!!

Over and out
Sir E

RSS 2.0