Turin, Serie A och IKEA

Jag hade ju lovat att jag skulle tala om för er hur Turin och Serie A var och nu får ni veta!!!
Juggi Fille och jag gav oss iväg väldigt försenade till Turin för att kolla in staden, Juventus och handla julmat på IKEA. Det dröjde inte långtid innan vägskyltarna längs vägen över bergspasset började visa snökedjor men vad gjorde det för oss vi hade ju "den tyska soldaten", Filles halv risiga passat. Så vi var aldrig oroliga för att vi inte skulle klara av den kraftigt stigande vägen, detta var ju innan snön kommit. Allt gick som på räls tills vi kommer in i Turin och ingen är van vid Italiensk trafik. Det var en upplevelse kan jag säga, dom skapar sina egna regler och kör lite som dom själva tycker. Inte nog med att trafiken ibland var kaos, vi hade räknat med ett Turin med några sköna plusgrader och hade därefter kläder för de. Vi möts av raka motsatsen den var -7 och snorkallt men vad skulle vi göra, det var bara att gilla läget och frysa.
Två och en halv timme till avspark och vi parkera soldaten ganska nära arenan (Olympia stadion) för att söka upp något ställa att köpa biljetter på. 40€ fattigare och förhoppningsvis en stor upplevelse rikare började vi söka efter ett ställa att krubba en riktig italiensk pizza på. Visst hittade vi det och det skulle inte förvåna mig om det var där stora delar av Juves-fans värmde före match. Vi fick ett bord snabbt och kunde beställa in, för mig fick det bli 4 formaggi. När vi satt där och åt märktes det att det var Italiensk fotboll vi skulle se för helt plötsligt dyker det upp en snubbe och ställer sig ett bord ifrån oss och bara plockar med sig kniven från bordet och går ut. När vi fått i oss den underbara pizzan och fått tillbaka lite värme i kroppen var det så dags att gå in på arenan. Det visade sig att vi fått kanon platser långt ner på långsidan!! Matchen var mellan Juventus och Catania och visst var det en upplevelse att sitta och titta på en Serie A match. Mycket sång, flaggor och självklart brändes någon bengal av och några knallskott. Matchen torskar otroligt nog Juve med 2-1 och när vi kommer ut från arenan och går mot bilen passerar vi den port där spelarna kommer köra ut med sina bilar. Där står i princip hela klacken och väntar på att få säga några väl valda ord till lagen som inte presterat. Lite häftigt att se den passionen som finns i Italien.
Nu hade vi bara ett uppdrag kvar och det var julmaten på IKEA och när vi trodde vi hade kört fel och skulle vända dök det upp och sill, glögg, lax och pepparkakor kunde inhandlas. Så nu får även vi lite svensk touch på vårt julbord. Passade så klart på att äta lite köttbullar med lingonsylt, Kamprad FTW säger jag bara.
Detta var en mycket trevlig dag med härliga skåningar, en tysk soldat, en fin stad och härlig fotboll!!
Soldaten
Ett kallt Turin
4Maggio
Fille och Juggi sitter och fryser trotts nya halsdukar!
SirE på Olympia stadion!!
Juventus innan avspark
Avspark
Juve-klacken
Tack för idag
//SirE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0